UCI Wereldbeker Hoogerheide 2024

Over het Project:

De UCI Wereldbeker in Hoogerheide is een prestigieus evenement in de wereld van het veldrijden, waar de beste renners van over de hele wereld samenkomen om te strijden om de overwinning. Een dergelijk grootschalig sportevenement vereist een betrouwbare internetverbinding voor live updates, media streaming en communicatie tussen deelnemers, organisatoren en toeschouwers. Voor de editie van 2024 hebben we een geavanceerde internetinfrastructuur opgezet, waarbij tijdelijk internet via Starlink de hoofdverbinding was, met glasvezel als backup en het hele terrein voorzien van internet via straalzenders.

Onze Rol:

Als ICT-partner waren wij verantwoordelijk voor het ontwerpen, implementeren en beheren van de internetinfrastructuur voor de UCI Wereldbeker Hoogerheide 2024. Ons team van experts heeft nauw samengewerkt met de organisatoren om een robuust netwerk op te zetten dat voldeed aan de hoge eisen van het evenement.

Gebruik van Starlink en Glasvezel:

  • Starlink als Hoofdverbinding: We kozen ervoor om Starlink te gebruiken als hoofdverbinding vanwege zijn betrouwbaarheid en snelheid. Starlink’s satellietinternet bood een stabiele verbinding, zelfs op druk bezochte gebieden zoals het terrein van de UCI Wereldbeker.

  • Glasvezel als Backup: Als backupverbinding implementeerden we glasvezel om te zorgen voor maximale redundantie en beschikbaarheid van internet. In geval van storingen of uitval van Starlink kon het evenement naadloos overschakelen op de glasvezelverbinding.

  • Straalzenders voor Volledige Dekking: Om het gehele terrein van internet te voorzien, hebben we strategisch geplaatste straalzenders gebruikt. Hierdoor hadden zowel ticketscans, horeca en pers overal toegang tot internet, zelfs op drukke locaties zoals de start- en finishlijn en de VIP-gebieden.

Resultaten:

Dankzij de implementatie van tijdelijk internet via Starlink, met glasvezel als backup en het gebruik van straalzenders voor volledige terreindekking, kon de UCI Wereldbeker Hoogerheide 2024 profiteren van een betrouwbare en snelle internetverbinding. Dit droeg bij aan een soepele en succesvolle uitvoering van het evenement, waarbij alle betrokkenen konden genieten van een naadloze online ervaring.

Het opzetten van tijdelijk internet via Starlink tijdens de UCI Wereldbeker Hoogerheide 2024 was een uitdagend en bevredigend project. We zijn er trots op dat we hebben kunnen bijdragen aan het succes van dit prestigieuze sportevenement door het leveren van betrouwbare connectiviteit. Als ICT-partner blijven we streven naar innovatieve oplossingen die de ervaring van evenementen verbeteren en de verwachtingen overtreffen.

Voor meer informatie over ons werk en onze diensten, nodigen we u uit om contact met ons op te nemen.

Ook tijdelijk internet nodig?

Vraag vrijblijvend advies aan