Bevrijdingsfestival Zeeland

Over het Project:

Het Bevrijdingsfestival Zeeland is een jaarlijks terugkerend evenement dat de vrijheid viert en herdenkt. Elk jaar komen duizenden mensen samen om te genieten van muziek, cultuur en herdenkingsactiviteiten. Echter, één van de uitdagingen waarmee dergelijke grootschalige evenementen worden geconfronteerd, is het bieden van betrouwbare internettoegang aan organisatoren.

Tempconnect heeft een innovatieve oplossing geïmplementeerd: tijdelijk internet via Starlink. Starlink, een satellietinternetdienst van SpaceX, biedt breedbandinternettoegang met behulp van een netwerk van satellieten in een lage baan om de aarde.

Onze Rol:

Als ICT-parnter waren wij verantwoordelijk voor het implementeren van het tijdelijke internetnetwerk op het Bevrijdingsfestival Zeeland. Ons team van experts heeft de volledige infrastructuur opgezet, van het installeren van de Starlink-satellietontvangers tot het opzetten van lokale Wi-Fi-hotspots op het festivalterrein.

Voordelen:

  • Betrouwbaarheid: Met Starlink konden we een betrouwbare internetverbinding bieden, zelfs op afgelegen locaties waar traditionele internetinfrastructuur beperkt is.

  • Hoge Snelheden: Door gebruik te maken van de geavanceerde technologie van Starlink, konden we hoge downloadsnelheden leveren, waardoor organisatoren zonder enkele problemen verbonden zijn met het internet.

  • Schaalbaarheid: Het modulaire ontwerp van Starlink stelde ons in staat om de internetcapaciteit gemakkelijk aan te passen aan de behoeften van het festival, waardoor we een optimale internetervaring konden bieden, zelfs tijdens piekmomenten.

Resultaten:

Dankzij het gebruik van tijdelijk internet via Starlink, kon het Bevrijdingsfestival Zeeland een naadloze online ervaring bieden aan organisatoren. Ons project heeft niet alleen bijgedragen aan het succes van het festival, maar heeft ook de weg vrijgemaakt voor toekomstige evenementen die op zoek zijn naar betrouwbare internetoplossingen in uitdagende omgevingen.

Het implementeren van tijdelijk internet via Starlink op het Bevrijdingsfestival Zeeland was een fascinerende en lonende ervaring. We zijn er trots op dat we hebben bijgedragen aan het versterken van de connectiviteit op dit belangrijke evenement, en we kijken ernaar uit om in de toekomst nog meer innovatieve oplossingen te bieden die de manier waarop we internet gebruiken transformeren.

Voor meer informatie over ons werk en onze diensten, neem gerust contact met ons op.

Ook tijdelijk internet nodig?

Vraag vrijblijvend advies aan